kladdkaksmuffins




Ingredienser

 2 st ekologiska ägg
 2 dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
 50 g smör
 0.5 dl matolja
 1 dl ljus sirap
 2 dl vetemjöl
 1 dl kakao av god kvalitet
 1 tsk bakpulver
 1 st nypa salt
 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Chocolate frosting:
 60 g mjukt smör
 5 dl florsocker
 1 tsk vaniljsocker
 0.5 dl kakao av god kvalitet
 100 g phiadelphiaost
 1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.


Chocolate frosting:

8. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.

9. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

(Leila Lindholm)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0